Om mig og NLP

Uddannet på Dansk NLP Institut, Silkeborg.

1993 – 1996: NLP Practitioner, Master Practitioner, Konsulent, Dynamisk formidling.
1998 – 1999: NLP Sundhedsuddannelse. NLP Health Certification Training.
2000 – Initiativtager til og stifter af Dansk NLP Psykoterapeutforening.
2000 – 2010: Næstformand i Dansk NLP Psykoterapeutforening. Se: dnlppf.dk
2002 – 2003: Certificeret NLP Psykoterapeut.
2006 – Eksamineret, certificeret Hypnoterapeut.  Se: hypnoseskolen.dk
2004 – 2010: Repræsentant i Sundhedsrådet.  Se: sundhedsraadet.dk
2005 – 2021: Klinik i Fredericia
2021 – Online terapi, hypnose og kurser

En lidt længere fortælling om mig og en personlig indgang til NLP.
Jeg er født i København, hvor jeg voksede op i forholdsvis almindelige kår.
Min familie var en travl udearbejdende familie og havde sådan set ikke rigtig tid til mig, så jeg passede mig selv og lærte hurtigt, at jo mindre jeg krævede, jo mere holdt familien af mig.
Måske var det al den tilpasning til familiens behov, der afstedkom at jeg var overvægtig, allerede inden jeg var 5 år. Og jeg var vist ikke meget mere end 9 år gammel, før det for alvor gik op for mig, at spisningen handlede mere om følelser end om mad. Men jeg var endnu alt for ung og alt for uvidende til at finde svaret.

Så det meste af min ungdom ledte jeg efter et psykologisk svar på min overvægt. Jeg havde en fornemmelse var, at der var ”gået kludder i mig”, på et forholdsvis tidligt tidspunkt. Jeg forestillede mig, at hvis jeg læste tilstrækkelig mange bøger om psykologi og tænkte seriøst over mig selv, ville jeg sikkert, på et eller andet tidspunkt, finde svaret på hvad ”al den kludder” dog var kommet af. Denne indsigt ville derpå – i al sin glorværdige storhed og lysende klarhed, alene ved sin blotte tilstedeværelse, være i stand til at ”opløse kludderet”. 
Klar logik for en ung og håbefuld sjæl, med hang til eventyr og lykkelige slutninger!

I min søgen efter ”de vises sten”, lod jeg mig inspirere af mange forskellige kilder. Anders And og Radiserne, Sartre, Shakespeare, Agatha Christie og Bob Dylan for nu blot at nævne nogle – og selv om den røde tråd ikke umiddelbart er åbenlys, så endte det alt sammen op i en slags forståelse af, at:

”Vi mennesker får ikke det vi fortjener men vi får det vi forventer” 

Jeg skal skynde mig at sige, at jeg var ret alene i verden med den antagelse og at de fleste kiggede lidt skævt til mig når jeg sagde det.
I mellemtiden beskæftigede jeg mig med mange forskellige ting.
Jeg har både været ansat på et hospital for kræftpatienter, haft job som avisbud, bagerekspedient, bartender og haft en kort tid som universitetsstuderende.
Senere blev jeg selvstændig erhvervsdrivende, og jeg har arbejdet med foto, film, tv og teater og for en stund distribuerede jeg økologiske og biodynamiske varer over hele landet og var medejer af et spillested i Svendborg og et hotel i Paris. Men jeg synes ikke at jeg helt kunne ”finde min hylde”.

Først i 1990 begyndte tingene at hænge sammen for mig.
På det tidspunkt var jeg i gang med at lave en række tv-udsendelse om mennesker med en usædvanlig historie. En af disse episoder, handlede om en dame, som efter mange år med alvorlig og invaliderende gigt, tilsyneladende var blevet helbredt og nu fungerede helt normalt. Da jeg interviewede hende, startede jeg med at spørge, hvad hun havde gjort?
”Jeg begyndte at tænke anderledes” svarede hun – ”ja, ja”, sagde jeg, ”men hvad gjorde du?
”Jeg begyndte at tænke anderledes” svarede hun.
”Jamen, præcist hvad gjorde du?”
”Ja, jeg begyndte at tænke anderledes” svarede hun tålmodigt for tredje gang.
Nu fik jeg en tydelig fornemmelse af, at der var et eller andet jeg ikke hørte – eller hun måske ikke forstod, så det var ganske forsigtigt jeg vovede pelsen og for sidste gang spurgte: ”Jamen, hvad gjorde du?” “
” Jeg begyndte at tænke anderledes,” svarede hun.
Endelig gik det op for mig, at det var mig der ikke havde hørt og forstået det, hun sagde.

Så fjerde gang spurgte jeg: ”Hvordan tænkte du tidligere?
”Jeg skældte mig selv ud hele tiden” forklarede hun. – ”Og når jeg tænkte over mit liv, så syntes jeg alt så håbløst ud og det fik mig til at føle mig hjælpeløs. I den atmosfære trives hverken sind eller krop særlig godt. Heldigvis deltog jeg i et kursus om sund kost som en kinesisk akupunktør afholdt. Han fortalte mig om tankens kraft. Efter kurset begyndte jeg at læse om tanker og tænkning og ændrede mine egne tanker om mig selv. Siden da er mit liv blevet helt anderledes, jeg er rask og har det meget, meget bedre.”
Optagelserne tog et par dage, og på den tid fandt jeg faktisk min hylde.
For første gang i mit liv, sad jeg overfor et levende bevis på at, det vi tænker og måden vi tænker på bliver det vi forventer og dermed altafgørende for vores livskvalitet. Nu vidste jeg hvad, jeg gerne ville beskæftige mig med: Sammenhæng mellem sind og tanker og ikke mindst, hvordan vi tænker.
Et par år efter Tv-udsendelsen, begyndte jeg at læse NLP i Silkeborg.
Siden da, har jeg været beskæftiget med NLP og synes at jeg er virkelig privilegeret. Hver dag arbejder jeg med sindet og tankerne og alle de mange muligheder vi mennesker har, for at udvikle eller forbedre vore liv.

Nogen gange får jeg faktisk lyst til at sige: ”Jeg tænkte det nok!”