Maj 2022

 

Maj er kommet og er allerede i fuldt flor. Mit birketræ er blevet lysegrønt, solsorten ligger på æg og skovbunden blomstrer. Hos storkene i Smedager, er der nu kun få dage til at den første unge bryder ud af sin skal og ser sig omkring.

I går måtte jeg hjælpe en lettere forvirret bidronning ud af stuen, hvor hun formodentlig søgte efter en passende bolig til den kommende generation af bestøvere og honningsamlere. Det fik mig til at tænke på at der var en lille notis i avisen, om at der nu er kommet mere end 10.000 haver med biodiversitet.
Det er dejligt, at så mange har fået lyst til at hjælpe vore insekter og bier med bedre vilkår. Især fordi det jo er os mennesker, der med vores forurening, trang til pæne græsplæner og robotplæneklippere, der har gjort insektlivet vanskeligt. Vi kan slet ikke undvære bierne til at bestøve vore blomster og frugttræer og personligt ville jeg nødigt undvære den søde og velsmagende honning.

Og inden det hele nu går op i blomster, insekter og bier, vil jeg fortælle dig noget - som dog stadig omhandler bier, men samtidig sætter vores hjernekapacitet i perspektiv!
En voksen bi - som er i stand til at gøre nogle ret avancerede ting som f.eks. at bygge en bikage, beregne afstande og signalere pollenretningen til sine artsfæller - har ialt 7.000 hjerneceller eller neuroner.
Kaster vi blikket på menneskearten, vil et 12 uger gammelt menneskefoster som vokser i livmoderen, udvikle omkring 2.000 hjerneceller pr. sekund. Det betyder at den samlede mængde neuroner en bi har, svarer til det et menneskefoster udvikler på 3 sekunder!

Vores fantastiske hjerne har mere end 100 milliarder hjerneceller. En hjernecelle ligner næsten en miniature blæksprutte. Cellen ligger i midten. Tynde tråde forgrener sig ud til siderne. Hver gang et eller andet når en af vore sanser (syn, lyd eller berøring), skaber det en tanke eller et indtryk, som udgår fra en hjernecelle og løber langs en af de små forgrenede tråde - også kaldet "dendriter".

Og her kommer det afgørende.
Det er i virkeligheden ikke antallet af de hjerneceller vi har, det er antallet af forbindelser vi laver mellem vore hjerneceller, der afgør hvor "nyttig" vor hjerne bliver. Og forbindelserne opstår, jo mere vi bruger vores hjerne, og jo mere vi stimulerer vort sind.

Så bliv ved med at søge nye oplevelser. Brug din sommer til at udvide din hjernekapacitet og gør det via det du kan lide at gøre; igennem hobbier, ved at læse bøger, arbejde på biodiversiteten i haven, hygge med vennerne, nyde kunst, musik og dyrke sport. Jo mere du bruger din hjerne, jo bedre bliver den. Uanset hvor gammel den er.


Kirsten Brandtmar
2. maj 2022

 

 

 

 

Nyheder:

 • Webinar
  Gratis

 • Åben Konsultation
  Gratis

 • Loven Om Tiltrækning
  Online Kursus

 • Telefon Konsultation

 • Online Konsultation


 • Se priser...

Online kursus

Loven om tiltrækning.

”Det der er, vil tiltrække mere af samme slags”.

Loven om  tiltrækning handler i sin essens om at skabe et liv, hvor det vi ønsker os bliver en så integreret del af os - at det er en væren og en væremåde.
Læs mere...>

Øvrige kurser:

NLP Slankeskole
Læs mere...
Selvhypnose
Læs mere...
Lørdage med Louise Hay
Læs mere ...
Selvværd
Læs mere...
Kunsten at sætte mål
Læs mere ...