Terapi

NLP Psykoterapi.

NLP Psykoterapi er baseret på samtaler og enkle terapeutiske metoder.
Da NLP´s grundtanke baserer sig på at vi hver især er unikke individer, med egne mønstre og opfattelser af verden, er NLP Psykoterapeuter trænede i, at være opmærksomme på netop de signaler der er kendetegnende for den enkelte klients ønsker og at arbejde herudfra.
Derved bliver NLP Psykoterapi en meget fleksibel form for korttids terapi, som tager hensyn til den enkeltes behov.

Det fantastiske sind.
Vores sind vil altid støtte os, på den måde sindet tror, er bedst for os. Det betyder, at hvis dit sind fandt en løsning der virkede da du var 5 år gammel – og sindet siden da ikke er blevet opdateret, kan du opleve at sindet – i bedste tro, stadig holder fast på en løsning der ikke er så hensigtsmæssig, nu hvor du er blevet ældre og mere erfaren.
Men da sindet jo altid vil støtte os, på den måde sindet tror er bedst for os, betyder det, at bliver vi først opmærksomme på de nu uhensigtsmæssige løsningsmodeller, vil sindet være velvillig over for nye, mere hensigtsmæssige og forbedrede løsninger, hvis der bliver taget hensyn til det oprindelige behov.

Lad os tage et tænkt eksempel:
Da du var 5 år gammel lærte du at, hvis problemerne blev for store – så hjalp det at trække dig ind i dig selv. Blive tavs – måske oven i købet surmule og sætte dig ind på værelset med din bamse og dine tanker. Her oplevede du måske at dine forældre og søskende efter en stund, stille kom ind til dig og således hjalp dig til roligt at få styr på problemerne og derefter finde løsninger. Måske oplevede du så, at det du var vred over - eller ked af, hurtigt gik over.
Dette adfærds-mønster virkede fint da du var 5 år, men som 35-årig, kan det være problematisk at trække sig ind i sig selv eller at surmule, når der konflikter eller problemer.
Vælger du så at gøre noget ved det – måske fordi din partner er blevet træt at din adfærd og indimellem beskylder dig for at være barnlig, så er dit fantastiske sind parat til at lære nyt. Så længe det oprindelige behov tilgodeses. I dette tænkte eksempel, kunne det være, at du har brug for en lille pause til at tænke over tingene når du føler dig presset - eller måske, at du har brug for et venlig stemt miljø, før du kan finde løsninger.


At vælge terapeut.
Jeg vil foreslå dig at du snakker med flere forskellige terapeuter, inden du beslutter dig. Du kan altid få en uforpligtende snak hos en ansvarlig terapeut, enten over telefonen eller ved et kort besøg. Mit råd er, at du spørger ind til terapeutens uddannelse og erfaringer.
Der findes forskellige terapiformer, så snak med de forskellige terapeuter om netop deres metode og netop dit emne. Hos nogle indgår der fysisk berøring i form af massage eller lignede og hos andre er det vigtigt at undgå dette. Tillid er væsentligt i terapi, så gå til den terapeut du føler dig allerbedst tilpas med.

Afklarende samtale.
Et typisk terapiforløb vil starte med en afklarende samtale. Jeg vil gerne høre lidt om hvad det overordnet er, du ønsker at forandre og jeg vil vurdere om det er noget jeg er i stand til at hjælpe dig med. En afklarende samtale, er først og fremmest tænkt som en mulighed for dig som klient, til at afgøre, hvorvidt det jeg siger og foreslår, er brugbart for dig og den situation du står i: Lyder det fornuftigt - giver det dig et overblik og en god fornemmelse af at jeg forstår din problematik?

I denne Corona tid:
Priser og tider har ændret sig siden Covid-19.
Jeg afholder nu mest telefoniske sessioner - eller internet møde med mine klienter.
Jeg kan dog - efter aftale, komme hjem til dig. Se nedenfor:

Oktober til december 2021 gælder disse priser.

Afklarende samtale

 
En afklarende samtale varer ca. 30 min. Kr.    250.-

Terapi-session

En tlf. session varer 50 min. Kr. 450,-
Forløb af  3 sessioner (betales forud) Kr. 1.200,-
En virtuel session varer 45 min. Kr. 550.-
Forløb af 3 sessioner (betales forud) Kr. 1.500.-


Jeg kan - efter aftale, komme hjem til dig:

Afklarende samtale

 
En afklarende samtale varer ca. 1 time Kr. 350.-

Terapi-session

En session varer 75-90 min. Kr. 800,-
Forløb af  7 sessioner (betales forud) Kr. 4.900,-

Kørsel i Fredericia-området: Inkluderet.
Kørsel i Region Syd: Kr. 200,- pr. session